Miss this moment!
Saturday, 15 December 2012 • 05:09 • 0 comments
Assalamualaikum akak akak, abang abang yang comel dan hensem hensem belaka *sila bangga kerana saya telah memuji anda anda semua. cehhhh. kaaaaaaaaay harini mau citer tentang apa ehhhh? citer tentang AWAK. ehem ehem *cough* PENGUMUMAN PENGUMUMAN! Saya Nur Syahada Bt. Mohd Azhar, ingin mengumumkan...... tetttttttt sila sambung sendiri. Kahkahkah. k stop it! Bukan ni yang aku nak cerita-_- hmmmmm sebenarnya ennnn aku rindu kat kawan kawan aku kat SIAS. Tetiba rindu. Yelahhh next year mana sekolah sama dah. Semua pindah. Sebab SIAS takde F4. hmm sodeh *sob sob* aku akan ingat semuaa kenangan yang telah kita 'bina' selama ni. Korang jangan lupa aku yg comel molek ni pulaaa ehhhh *muntah acid* haha gurau(sebenarnya kenyataan). Aku masih ingat, time dinner, Ya Allah.. miss thats moment! Dinner this year double WOW(alaa gaya dak dak dalam citer cinta bersemi di putih abu abu tuuu) walaupun dinner tahun ni AGAK ramai datang ye :p haha. Tengok lah gambar kat bawah ni, semua hensem hensem dan cantik cantik belaka lagi lagi aku lah kan? kahkahkah. gurau lagi :p 


Double awesome pretty girls.
Milik siapakah gadis gadis ini? :p 
FIMSY. Kawan dunia akhirat. InsyaAllah :)
Zati acah acah cinderella :p 
Dina's house. sumpah gila lawa cam hotel siot rumah dina *batak jap* kehkeh
Nisa & Zati. Comel kan dorang? tpi takleh kalahkan....hm sambung lah sendiri. muahahahaha.

Lepas balik dari dinner, masuk masuk je bilik Dina, Ya Allah.. Bilik bersepah dengan make up dan baju. Rasa cammmmm 'bafak' malas duh nak kemas! tapi kena juga en, sebab tidur rumah dia. Kaaaay lepas mandi, solat, makan, kemas semuaaa. Aku terlentang dan tidur dengan nyenyaknyaaaa tetiba alarm Dina bunyi, cam harem time tu, kacau aku mimpi ah. Lepas tu tidur balik, lantak lah alarm tu nak bunyi, aku tak kisah, asalkan aku tidur! muahaha penat yang teramat! yang lain still main laptop. entah pukul berapa diorang tidur. hahaha penat punya kes aku terlepas solat subuh. lol bangun bangun je dah pkul 10.30. Dannn nak tahu taaaaak? diorang still tak bangun lagi. Rasa cam nak je simbah air guna baldi. Tapi kesian pulak. Tak pasal pasal aku kena tengking :p lepas aku mandi semua tuuuu, aku tweetjack zati punya acc twitter, yelah. Aku boring T_T dah lah perut tengah bunyi cengkerik. sejuk pula tu bilik dia. dengan dengkurnya & tidur sampai kaki terangkat xD hahaha. Pukul 12 camtu, semua bangun. Dan akuuu? apa lagi balik ahhhh. Hahaha aku takkan lupa semua kenangan manis pahit masin masam ni, ehhh? kbaaaai. muaaaaahhh cium kanan kiri pipi :** eyyekkkkkss



SAHABAT :")
Monday, 12 November 2012 • 07:13 • 0 comments

Assalamualaikum. Haii :) dah lama gilaaaaaa tak update blog ni. Rindu serindu rindunyaa. K. Sebenarnya aku nak cerita tentang SAHABAT. Sahabat adalah seorang yang mampu membuat kita bahagia, walaupun kita dalam keadaan susah. Sebenarnya aku kehilangan satu kawan yang bernama Naim (bukan nama sebenar). Dia ialah kawan yang paling aku rapat sejak 2011. Dia seorng yang baik tapi ego dia terAMAT lah tinggi. Macam mana kitaorg boleh rapat? haaaa macam ni ceritanyaa.. 16 July 2011, aku tak kenal dia langsung apatah lagi berjumpa? masa bulan tu birthday dia tak silap aku lah. aku wish dia sebanyak 5 kali dekat FB. HAHA. Dari situ lah kitaorg rapat. Kitaorg dah macam adik beradik. Gaduh tu selalu sngt. Gaduh manja kay :p *gedik* Suatu hari, dia pernah ajak aku FAKE RELAY dengan dia selama sejam. Aku pun terima. Tapi bila aku on FB balik, dia tk buang lagi RELAY tu. Dia cakap sejam? tapi dah lebih dari sejam kot? hmhm aku pun tanya dia. Rupa rupanya dia nak REAL RELAY tapi takut nak bagitahu aku. Yelah aku ni jenis tak suka "kapel kapel" ni. Dah serik. Sebab? lelaki suka mainkan aku. Sekarang..aku susah nak percaya kat lelaki. Sebab tu dia takut nak mintak. Takut aku tolak dia. Aku cakap baik baik dengan dia. Aku cakap "kita jadi kawan jelah ehh?" dia pun okay je sebab dia tahu aku macam mana :') lepas dia luahkan perasaan dekat aku, kitaorg tak rapat macam dulu :"( *sedih* aku tak tahu kenapa dia jauhkan diri daripada aku? Dia selalu marah aku, emo tetiba. Aku tanya dia kenapa jadi macam ni? dia cakap takde apa apa. Hm. Dia tipu aku :"(( Sedih bila perangai dia berubah macam tu.. aku sabar selagi boleh bersabar :") aku pertahankan persahabatan aku dengan dia. tapi dia? tak pun :"( *sebak* beberapa hari macam tu, kitaorg gaduh kecil. Act, aku tak pandai pujuk orang tapi aku berusaha untuk pujuk dia. Dia kata, dia dah lama tunggu aku tapi aku tak pernah nak nampak kesungguhan dia tu. Bukan tak nampak tapi bukan sekarang masanya aku untuk bercinta. Dia tak pernah nak faham aku. Tipu lah kalau aku takde perasaan 
cinta kat dia walaupun sikit? aku sayang dia :") dia janji takkan tinggalkan aku. Macam macam dia janji dekat aku. Dia menaruh harapan yang tinggi dekat aku :") tapi sekarang dia dah berubah. Dia mungkiri janji janji dia tu. Dia dah menyampah tengok muka aku. Apa salah aku pun tak tahu. Mungkin ni ujian daripada Allah. Kalau macam tu, aku redha :") Dan.. sampai disini jelah persahabatan aku dengan dia. Walaupun berat untuk dilupakan. Aku akan cuba :') insyaAllah. Terima kasih atas segalanya. Terima kasih awak, awak buat saya tertunggu tunggu :") Akhir sekali, saya sayang awak. Saya bahagia bila awak bahagia :")). 





Terlalu Sukar Dicari Mana Hala Tuju Yang Sebenar
Tuesday, 24 January 2012 • 17:26 • 0 comments

Mata cuba dibuka dalam keadaan payah :face32:. Mata digosok perlahan . Tak bermaya sungguh:y: . Duduk dibirai katil menahan kantuk . Mulut yang menguap :face63: segera ditutup menggunakan belakang tangan. "Ini sebenarnya hidup agaknya:p:. Masih banyak yang terlalu sukar dicari mana hala tujunnya walaupun aku fikir aku sudah mengetahui." Bangun dari birai katil . Langkah loglai diatur ke cermin . Bawah mata diperhatikan :2: . Bengkak :face73:. Menangis terlalu banyak :face29: . Keluhan berat dilepaskan :119: Hidup baru , dah dapat semangat baru blogger-emoticon.blogspot.com . Pasti :face44: . May Allah bless , InsyaAllah :17:



Hm :/
Tuesday, 20 December 2011 • 08:15 • 0 comments

Hi and Salam to all readers~
hm dah lama tak updates rindu pulak ceh ;p k nak story ni, sejak dua menjak ni kan ingatan aku hanya pada dia je. entah kenapa aku sendiri pun tak pasti. Jujur aku katakan, aku cuba untuk melupakan dia.. tapi, aku tak tahu apa yang menghalang aku untuk terus lupakan dia.
Hampir 2 tahun, ingatan aku masih utuh pada dia, aku masih ada perasaan kasih terhadap dia ke? hm entah aku sendiri tak pasti ;/ tiap kali aku mengingati dia, air mata aku terus terusan mengalir :'/ aku buntu weh :(
Pernah aku minta nasihat dari kakak dan teman rapat aku, ya , aku amat berterima kasih kepada mereka yang cuba memberi sokongan kpd aku. Tapi malangnya, terkadang aku kuat dan terkadang aku tewas.
Jujur aku tak tahan hidup jika aku terus terusan begini :|
Ya Allah kau tolonglah hambamu ini , Engkau kuat kan lah hati ini.. Engkau tolonglah aku..
Sungguh aku terasa seksa untuk melupakan dia.
Apakah jalan terbaik untuk aku terus lupakan dia? untuk aku lupakan dia biarkan dia pergi dari hati aku.?
aku tewas :/ aku kalah jika ini yang aku rasa.


Good luck for SPM
Tuesday, 15 November 2011 • 20:12 • 0 comments

Hello guys, sehat semuaaa? haha i hope you olls sehat.
wowwow SPM? haha siape2 yang menduduki spm good luck yeww? hope korang buat yang terbaik, tu penentu hidup korang, ingat tuu tau, jangan menyesal nanti sudah ah. tunjuk kan kat mak bapak korang yang korang boleh buat yang terbaik, bangga kan ibu bapa korang kay?  i pray for you olls , amiin ;) especially to budakbudak SIAS :) do the best yaww (Y) 
#ikhlas dari Nur Syahada Bt. Mohd Azhar :D 


Hargailah orang yg miliki.
• 19:34 • 0 comments

Pada suatu hari di sekolah, seorang murid bertanya pada gurunya.
Ketika itu guru tersebut sedang mengajar mengenai kasih sayang.
PELAJAR: "cikgu, macam mane kita nak pilih seseorang yang terbaik sebagai
orang yang paing kita sayang? macam mane juga kasih sayang itu nak berkekalan?"
CIKGU:"ok kamu ikut ape yang saya suruh, kamu pergi ke padang. kamu berjalan di atas
rumput sambil memandang rumput di depan kamu. pilih yang PALING cantik tanpa menoleh
ke belakang lagi walau sekali. dah petik rumput yang PALING cantik, bawa ke kelas"
Apabila pelajar tersebut pulang ke kelas, tiada sehelai rumput pun di tangannya.
Cikgu bertanya, kenape tiada rumput di pilih ?
PELAJAR: tadi masa saya berjalan, saya carilah rumput yang paling cantik. memang ade banyak yang
cantik tapi cikgu kate petik yang paling cantik, maka saya terus berjalan ke depan
sambil mencari yang paling cantik tanpa menoleh kebelakang lagi. tapi sampai di penghujung
padang, saya tk jumpa pun yang paling cantik. mungkin ade diantara yang dibelakang saya tadi
rumput yang paling cantik tpi dah cikgu cakap tk boleh menoleh ke belakang semula, jadi tiadalah rumput yang saya boleh petik"
CIKGU: "Ya itulah jawapannya, maknanya apabila kite telah berjumpa
dengan seseorg yg kita sayang, janganlah kita mencari lagi yang lebih baik dari itu.
Kita patut hargai orang yang berada didepan kita sebaik baiknya. Jangan kita menoleh ke belakang
lagi kerana yang berlaku tetap dah berlaku. dan ingatlah orang yang paling
kita sayang itulah yang paling cantik dan paling baik. walaupun nak ikutkan banyak lagi
yang cantik dan baik seperti rumput tadi....

Kenali sahabat dan cinta
Monday, 10 October 2011 • 23:53 • 0 comments

Sahabat adalah sama seperti cinta. Kita tidak menganggap seseorang itu cintakan kita apabila dia melarikan diri dalam kita \kesusahan/ . Begitu juga dalam persahabatan. Fahami konsep cinta ini, maka kita akan faham tentang konsep persahabatan. Cinta itu lebih banyak berbanding sebuah persahabatan. Dalam cinta, kita akan selalu berjumpa ayat-ayat cinta seperti \aku akan tetap bersamamu selamanya dalam susah ataupun senang/ . Ini janji hidup semati dalam percintaan. Sedangkan orang yang bercinta (malah yang telah kahwin) pun boeh putus dan bercerai , maka apatah lagi dalam hubungan persahabatan.
Sifat cinta adalah setia dan patuh kepada insan yang dicintainya . Seorang wanita pernah bertanya kepada seorang penyair tentang bagaimana kita mahu tahu sama ada seseorang itu benar-benar mencintai dirinya dengan sebenar-benar cinta. Dan penyair itu menjawab :
"Jika si dia berasa yang dia pasti mati jika tidak meminum air disebabkan kehausan, 
dan kemudian engkau berkata kepadanya "JANGAN MINUM AIR ITU", maka dia tidak akan minum air itu".
Inilah yang dinamakan cinta. Dan inilah juga intisari ikatan persahabatan. Persahabatan dan percintaan  
\yang palsu/ berubah apabila situasi berubah kerana kebanyakkan manusia melihat sesuatu perkara, masalah dan isu mengikut dari kaca mata dirinya sahaja. Dengan kata lain, kebanyakkan manusia mementingkan diri sendiri \selfish/.
Oleh itu, apabila memulakan sebuah persahabatan dan percintaan, jangan terus menganggap bahawa mereka akan benar memahami diri kita.

P/S : Sahabat dan cinta sama penting tapi bersahabatlah dengan cinta kita, tapi jangan sesekali bercinta dengan sahabat dengar la cakap aku \JANGAN/ . Persahabatan yang benar tak akan berubah walau keadaan berubah.

Let him know, I dont care.
• 22:29 • 0 comments


"Pada saya,
biar dia salah sangka,
biar dia salah anggap,
biar dia salah menduga,
biar dia tahu yang buruk,
sebelum mengharap yang baik-baik.
Kalau dia ikhlas,
dia akan sedia menerima kekurangan yang ada,
dari hanya mengharap yang baik dan sempurna.
Apa guna menghabiskan masa menunjukkan kebaikan
bila dia tak boleh menerima \kelemahan/ dan \kekurangan/?
Biar dia tahu saya tak pandai itu, tak pandai ini.
Biar dia tahu saya tak dapat memenuhi expectation dia yang
tinggi melangit tu.
Biar dia tahu, saya punya masa lalu, namun saya masih punya
masa hadapan.
Biar dia tahu, Biar dia buat keputusan.
Supaya dia tidak rasa tertipu atau \menyesal/ kelak.


"Kalau kita sukakan seseorang, jangan beritahu si dia. Nanti Allah kurangkan rasa cinta padanya dan Allah tak akan bagi. Tapi luahkan pada Allah, beritahulah Allah. Allah mahu tahu jodoh kita siapa."Trust Him as He knows the best for us :)







Ya Allah..jika hambaMU bercinta
• 19:44 • 0 comments


Ya Allah..
Jika hamba-MU bercinta..cintakanlah hamba pada seseorang yang melabuhkan cintanya kepada-MU
agar bertambah kekuatanku untuk menyintai-MU..

Ya Muhaimin..
Jika hamba-MU jatuh hati..izinkanlah aku menyentuh hari seseorang insan yang hatinya
bertaut pada-MU..agar tidak terjatuh diriku dalam jurang cinta nafsu..

Ya Rabbana..
Jika hamba-MU merindu..rindukanlah diri ini pada seseorang yang merindui 
syahid di jalan-MU..

Ya Allah..
Jika hamba-MU menikmati cinta kekasih-MU..janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan
indahnya bermunajat di sepertiga malam terakhir-MU

Ya Allah..
jika hamba-MU jatuh hati pada kekasih-MU..janganlah biarkan diriku tertatih dan terjatuh
dalam perjalanan panjang menyeru manusia kepada-MU.. 

Kadang-kadang jadi tak okay pun okay jugak
• 03:42 • 0 comments

 Kadang-kadang untuk menjadi tak okay pun bagus jugak, sebab masa kita tk okay ni lah baru nak cari Allah,baru nak ingat balik kepada DIA. Allah sahaja mahu kita ni tk okay ada sebabnya. DIA ingin kita kembali kepada jalan-Nya. DIA ingin kita mencari cinta-Nya. Selama masa yang kita terlalai atau leka itu kita rasa hidup nak enjoy je, ni lah masanya untuk Allah mengingatkan kita tentang keterlampauan batasan kita dalam berlebih-lebihan menikmati kenikmatan-Nya. Lumrahnya, manusia hanya ingin mencari Tuhan apabila dalam \kesusahan/. Dan ternyata, Dia maha Pengampun Lagi Maha Mendengar. Allah know your heart sayangs, pergilah mengadu pada DIA kerana DIA maha mendengar . 



Diary Profile Affies Stuff


The Owner Of This Blog

Photobucket
Assalamualaikum And Welcome To//Syada Azhar Blog . Copycat And Haters Are Not Allowed To Be Here . Behave yourself . And Thanks Following This Blog , I Love You .

Music :*



Credit

Template by : Blog Skins
Helped by : AnaAzhar SyadaaOmey
Edited by : SyadaA Azhar .